mekPer's ®, Zagrebačka cesta 194

Nedjeljom i određenim praznicima ne radimo

Od godine gospodnje 1890.

Bogata tradicija i preko sto godina  iskustva (više i ne brojimo) doveli su do kombinacije prepoznatljivog vizualnog identiteta, odnosno do izgrađenog branda "mekPer's" ("...poznati skroz, u Rudešu..." ), bogatstva okusa, svježe pripreme i prihvatljivih cijena (pogotovo za nas).

Kako je sve počelo?

–  još davne 1890. godine naši pradjedovi radili su kao farmeri (takozvani današnji „field manager-i") u polju. Zbog zahtjevnog tempa života i stresa koji je ljude uništavao više nego rat, odlučili su se na udruživanje i osnivanje objekta brže prehrane. Tada je u prosjeku 90% prehrane činio grah,  dok je priprema i kuhanje trajalo satima, a nuspojave nakon objeda bile su zastrašujuće:

"...čak su i konje znali potjerati sa polja, pa se morali kući pješice vraćati..."

Tada su naši rekli: “...dosta je bilo, razletit ćemo se! Moramo nešto napraviti!“
Pala je odluka: "...radit ćemo hranu i zvati ćemo se „mekPer's!!!"

 

"mekPer's" brand

Znači, sami naziv "mekper's" nastao je na način da su prva tri slova naših prezimena Perc i Perlić bila  ključna u stvaranju brenda "mekPer's" (dok je tada značenje riječi  „mek“ na starorudeški predstavljalo: "...navrati, baš te je lijepo za vidjeti..."). I tada je krenulo bez prestanka, sve do dana današnjeg!

Kasnije kroz godine, saznalo se da je neki amerikanac uzeo "mek“ u svoj naziv, ali na engleskom "mek" se piše  „Mc“. Međutim, to nije omelo naše starije, koji su usprkos tome i dalje nastavili sa kvalitetom, a ne kvantitetom! Upravo radi toga, danas imamo brand "mekPer's" koji je zaslužan za kvalitetu koju nudimo svojim gostima.

Copyright Mekper's © 2016. All Rights Reserved.